Låna bok

Du behöver varken ha ett lånekort eller vara medlem för att låna böcker hos oss. Det enda du behöver göra är att leta upp den bok du vill läsa och klicka på ”rätt” lånelänk för rätt filtyp. Länkarna är de stora röda låneknapparna som finns på varje boksida. Och vad menar vi med det? Jo, det berättar vi nu…

Filtyper på böckerna – pdf, ibooks, epub?

För att så många som möjligt ska kunna läsa böckerna på så många olika plattformar som möjligt, så finns böckerna minst i två olika format. Här listar vi vilken fil som passar vilken plattform:

iBooks – Om du har en iOS-enhet (iPad eller iPhone) så ska du välja denna. Det kräver dock att du har appen iBooks installerad och har du det inte är det bara att ladda hem gratis från AppStore. Dessa böcker kan innehålla både text, ljud, bild och video.

ePub – Om du har en iOS- eller Android-enhet ska du välja denna. Samma gäller som ovan och det finns massor av ePub-läsare att ladda hem på Google Play. Dessa böcker kan innehålla både text, ljud, bild och video.

PDF – Om du vill läsa böckerna på en dator ska du välja denna. PC eller MAC spelar ingen roll och nästan alla smarta mobiler och paddor läser pdf:er. Välj PDF om inget annat fungerar. Dock visar PDF bara text och bild, så du missar ljud och video (om det finns i boken).

E-BOKSLÄSARE

iBooks | Gratis på App Store
iOS (iPhone / iPad / iPod)

Aldiko Book Reader | Gratis på Google Play
Android (telefon och tablet)